Al ruim tien jaar verzorg ik kookworkshops op diverse locaties, van zorgboerderijen (van tevoren zelf oogsten) tot bijzondere kooklocaties zoals de boerderij van Remeker, een boomgaard of bij jou thuis.
Bij mijn kookworkshops spelen groenten de hoofdrol. We gebruiken pure en verse ingrediënten, zonder pakjes en zakjes, biologisch en lokaal. Mijn uitgangspunt is om in te kopen bij producenten die aangesloten zijn bij StreekWaar. Dit is een vereniging van lokale, duurzame producenten.
Het menu maak ik altijd vlak van tevoren, zodat ik zoveel mogelijk kan inspelen op wat er op dat moment beschikbaar is. Ik kan met alle (dieet) wensen rekening houden. Het resultaat is een lekkere, gezonde maaltijd die net anders is dan een standaard menu.
Het menu kan deels of helemaal vegetarisch/veganistisch zijn. Indien gewenst kan er ook een (duurzaam) vlees- of visgerecht bij zitten, maar uitgangspunt voor elk gerecht blijft de rijke smaak en variatie van groente.
Het menu is in ieder geval verrassend, gezond, puur, duurzaam en lekker!
Een workshop neemt ongeveer 3 tot 4 uur in beslag, waarbij je zeker anderhalf uur tot 2 uur met elkaar aan het koken bent in groepjes.
Elk groepje maakt 2 gerechten van het menu. Goed voor de gezelligheid en leuk om als team samen te werken om lekkere gerechten op tafel te krijgen. Verder krijg je tips over het mooi presenteren van eten, want het oog wil natuurlijk ook wat.
Na het bereiden van de gerechten geniet je van een heerlijk 3-gangenmenu aan mooi gedekte tafels of in de vorm van een walking diner of buffet. Na afloop worden de recepten toegestuurd, voorzien van foto’s die ik tijdens de workshop gemaakt heb. Zo heb je een leuk aandenken aan de dag. Bel of mail mij, dan bespreken we de mogelijkheden.
Recente reacties